Lasersko zdravljenje

Zdravljenje aft

Afta je majhna, zelo boleča razjeda, ki nastane na ustni sluznici (na licu, jeziku, nebu ali ustnici). Lahko se pojavi posamično, pogosteje pa jih je prisotnih več naenkrat. Razjede se celijo počasi (proces traja več kot 7 dni).

V BK DENTAL-u afte zdravimo z laserjem, saj laserska svetloba pospeši celjenje aft. Pomembno je, da se afta presveti z laserjem takoj, ko se pojavi. Poseg je hiter in neboleč. Po navadi se poseg ponovi še naslednji dan. Afta po takšnem posegu začne izginjati in se niti ne razvije do konca.

Zdravljenje herpesa

Herpes na ustnici se pojavi ob padcu odpornosti vašega organizma. Kožne mehurčke, ki so neprijetni, srbijo, pa še videz kvarijo, ker se najpogosteje pojavijo na obrazu okoli ust, povzročijo virusi Herpes simplex.

Na predelu, kjer se bo razvil herpes, sprva začutite ščemenje, srbečico in bolečino, ki jih spremlja pordelost. Dan kasneje se na mestu pojavijo mehurčki, ki sčasoma počijo in nastane rana, katera se posuši v krasto. Ves proces celjenja traja od 7 do 10 dni.

V BK DENTAL-u herpes na ustnici zdravimo z laserjem, saj laserska svetloba pospeši celjenje herpesa. Pomembno je, da se predel, kjer se je začel razvijati herpes, obseva z lasersko svetlobo že prvi dan, ko začutite prve simptome (ščemenje, srbečica, pordelost, bolečina). Po navadi obsevanje ponovimo še naslednji dan ali dva. Poseg je hiter in neboleč. Laserska svetloba prepreči popolni razvoj herpesa, tako da se ta hitreje zaceli, prav tako pa ni prisotnih neprijetnih bolečin.