Beljenje zob

V našem centru vam ponujamo tri načine beljenja zob, s katerimi v različnem času dosežemo podoben učinek.

BELJENJE ZOB Z LASERJEM!

biolaseNajhitrejša metoda za beljenje zob je beljenje z laserjem. Sistem omogoča, da vam v samo enem obisku posvetlimo zobe tudi do 8 odtenkov. Postopek beljenja se začne z zaščito ustnic in dlesni, tako da so med postopkom izpostavljeni samo zobje. Na zobe se nanese belilni gel, ki ga nato osvetlimo z laserjem BIOLASE, da ta pospeši in ojača delovanje belilnega gela.

Predstavitev beljenja zob z laserjem BIOLASE si lahko pogledate v spodnjem filmčku. Video je v angleškem jeziku, pripravljamo pa vam že slovensko različico, ki bo kmalu objavljena na naši spletni strani.

BELJENJE Z BELILNIM GELOM V AMBULANTI

Druga metoda beljenja zob, ki jo ponujamo v našem centru, se uporablja, kadar želimo pobeliti zobe le za nekaj odtenkov v eni uri. Za dosego željene beline zob se pri trdovratnejših madežih ta postopek beljenja lahko nekajkrat ponovi. Prav zato je pri tej metodi ponavadi potrebnih več obiskov v ambulanti.
Za beljenje v zobni ambulanti uporabljamo belilni gel z višjo koncentracijo peroksida, kot ga vsebuje gel za domačo uporabo. Zato ga nanesemo na zobe šele po tem, ko smo zaščitili vsa mehka tkiva z gumijasto bariero. Gel pustimo učinkovati na zobeh okoli 20 minut, nato ga speremo z zob ter odstranimo gumijasto bariero.

BELJENJE ZOB DOMA

beljenje-zob

Beljenje lahko izvajate tudi sami doma. Pri tej metodi potrebujete individualni nosilec, ki vam ga na podlagi odtisa vaših zob izdelamo v našem centru. Nosilec iz umetne mase se popolnoma prilega vašim zobem kar zagotavlja, da je gel vedno v stiku z vašimi zobmi, hkrati pa ne draži vaših dlesni. Doma v nosilec vnesete nizko koncentrirani peroksidni gel ter nosilec napolnjen z gelom vstavite v usta za nekaj ur dnevno. Željeno belino dosežemo nekje v 10 dneh, prvi rezultati beljenja pa so vidni že po prvi uporabi.

 

Pogoji za začetek beljenja so:

  • zdravi zobje, brez kariesa
  • odstranjene mehke in trde zobne obloge (zobni kamen)
  • zdrava dlesen, brez znakov vnetja

Dobro je vedeti:

  • Pogosto je po beljenju potrebno zamenjati zalivke na beljenih zobeh, saj belilni gel zalivk ne pobeli.
  • Beljenje lahko povzroči prehodno prekomerno občutljivost zob. Za odpravo teh težav, vam zobe premažemo s preparatom za desenzibilizacijo.